Packningstips

Packa resväskan-tips var det ja! De här tipsen är anpassade efter weekend och veckolånga resor.

1. Det första och genomgripande tipset låter så här; know thyself. Om du vet att du kommer att shoppa på ditt resmål behöver du några kilon över på nerresan. Maxa därför inte vikten med en gång. Vet du även att du aldrig kommer att använda alla dom där sju ögonskuggorna, sex armbanden eller två bälten så ta inte med dom. Man tenderar lätt till att klä ner sig lite på en solsemester, för i ärlighetens namn - vem orkar vara superpiff när det är 30 grader ute?

2. Skor tar en del plats och väger mer. Tänk igenom skovalen och försök hålla dig på tre, fyra stycken. Du kommer inte använda fler i alla fall. För kläder rekommenderar jag två par byxor, en topp för varje dag, några kjolar och klänningar, undies så det räcker så bör du vara i hamn. Ev bikini och strandtunika.

3. Vätskor är också tyngdtjyvar. Försök därför att inte ta med dig nya förpackningar ner eller ta med miniförpackningar. Parfymprover är kanon att ha med sig, då man slipper oroa sig för ifall parfymen går sönder plus att man får med sig fler dofter. Ibland kan man även få gratisprover på  duschgel och ansiktstoner i mindre förpackningar. Dom räcker en vecka och när du åker hem kan du kasta dom. Ett tips är Yvés Rochers Duschkräm och hudlotion som kommer i lagom 1-veckas flaskor. Kostar 19 kr styck och finns i flera goda dofter. Schampo och balsam i reseformat är också en bra idé. Investera i några tomma plastflaskor (brukar finnas hos välsorterade sminkåterförsäljare) som du kan fylla på med ditt favoritschampo om och om igen. Även hårspray och andra hudprodukter finns i reseförpackningar. Använder du linser så är endagslinser skönt istället för att släpa med linsvätskan.


Vänster: Parfymprover, duschgel, kokoslotion från YR, toner från biotherm.
Höger: Toni&Guy i miniflaskor (köpta på Booths i London förra året, kan dock finnas på Åhléns.)


Hoppas dessa kan vara till nytta! Om någon har fler tips så får ni gärna dela med er :) Nu ska jag göra mig fin tills min sambo kommer hem från jobbet! Då ska jag nämligen pussa på honom lite till.

Kommentarer
Postat av: Kimby

Toni and Guy mini finns på Ica Maxi, iaf i metropolen Skövde ;)

2009-05-12 @ 19:59:38
Postat av: Sandy

Haha, yes indeed!

2009-05-13 @ 09:40:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback